Fastfood er tit noget, vi køber som takeaway, fordi vi kan bestille det, hente det og spise det. Det er hurtigt, og det er nemt. Men du kan sagtens lave din ”fastfood” selv. Noget af det er hurtigt, andet kan du lave på forhånd, og noget helt tredje kan du lave, mens du spiser det. Alle tre metoder kan være praktiske, når du vil bruge din tid på noget andet end at lave mad. Det kan være, der en god kamp, film eller maratonserie i fjernsynet. Eller det er måske tid til at lave pakkekalendere og pynte op til jul, eller måske skal det bare være nemt, afslappende og hyggeligt.

Her får du i hvert fald opskrifterne på lækker, hjemmelavet fastfood.

Pommes frites

Pommes frites – eller på godt dansk pomfritter – det er da fastfood, så det vil noget. Intet fastfood-måltid uden pommes frites. Eller næsten i hvert fald. Du kan lave dem i ovnen – så skal du ikke være over dem hele tiden – eller du kan lave dem i friturekogeren – så bliver de lige en kende bedre og mere sprøde. Du finder opskriften på begge tilberedningsmetoder, når du klikker på linket eller billedet.

pommes frites

Burger

Burger er også en klassiker, og serverer du pommes frites til, så har du jo en rigtig fastfood-menu. Er I flere, der skal spise sammen, kan det hele laves klart og sættes på bordet, og folk kan hver især samle deres egne burgere. Det er hyggeligt, og alle får med sikkerhed en burger, de kan lide. Kom ost, sennep og rå løg i eller lad være. Find opskriften på en traditionel burger ved at klikke på linket eller billedet.

burger

Krydrede nuggets

Krydrede nuggets smager også godt med pommes frites til, eller de kan spises med ris og salat samt diverse lækre dip – stærk dip, sød dip eller lidt midt imellem. Det er mad, der kan spises med fingrene – både fritterne og de sprøde nuggets. Klikker du på linket herover eller på billedet af de lækre, børnevenlige, hjemmelavede nuggets herunder finder du opskriften – til børn og barnlige sjæle.

Krydrede nuggets

Tacos

Tacos er ligesom burgere en ret, der kan gøres klar til ved at stille alle ingredienser frem på bordet, og hver især så kan tilberede deres egen aftensmad med lige netop de ingredienser, de kan lide. Det er knap så børnevenligt at spise som de hjemmelavede nuggets, da det kan kræve lidt snilde at balancere tacos med fyld fra tallerkenen og op til munden uden at spilde. Men ellers kan man jo bare bruge tacoen som en ske. Klik dig videre til opskriften på linket eller billedet.

tacos

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller er én af mine favoritter, når det handler om byg-selv-fastfood. Det tager ikke ret lang tid at skære grøntsager, anrette skaldyr og fisk eller tilberede ris, nudler eller lignende. Men for pokker det smager godt og kan varieres i det uendelige. Og har du først lært teknikken med at rulle dem fast, så er de, ligesom nuggets og pommes frites, fingermad. Opskriften? Klik på link eller billede, så finder du den.

vietnamesiske forårsruller

Denne artikel har tidligere været udgivet på HurtigMums.dk!